Zveza radiomaterjev Slovenije | Šolski center Novo mesto
       
 
 

RIS 2007

glavna stran
slike
 
 
 
Zveza radioamaterjev Slovenije
 
 
   
 

 

Šolski center Novo mesto

izdelava:
Andraž Pavlič
 
 
 Toplotni šum v radijskih zvezah (S53MV))

WiMAX & OFDM (S53WW)

Radioamaterji in elektromagnetna kompatibilnost (S57UUU)

 

tekmovanje


Alpe Adria in Slovensko UKV CW tekmovanje (S53RM)V soboto, 13. januarja 2007 se je v Športni dvorani Leona Štuklja na Šolskem centru Novo mesto uspešno zaključilo že tretje radioamatersko izobraževalno srečanje. Tokrat se je zbralo preko 200 radioamaterjev in gostov iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije.

Vse prisotne so na začetku nagovorili g. Janez Mežan, direktor direktorata na Ministrstvu za šolstvo in šport, g. Igor Perhaj, podžupan MO Novo mesto, Ivan Batagelj - S54A, predsednik ZRS in Boris Plut – S54O, ravnatelj SEŠTG na Šolskem centru Novo mestu.

Predavanja so vodili prof. dr. Matjaž Vidmar - S53MV, mag. Robert Vilhar - S53WW in mag. Marko Čebokli - S57UUU.  K odmevnosti dogodka pa pomembno prispevala tudi uradna podelitev v mednarodni razporeditvi tekmovanja Alpe Adria in S5 VHF CW.

Uvod uvod

za pregledovanje videa potrebujete codec XviD

Izobraževalno srečanje radioamaterjev se je po večurnem druženju v športni dvorani končalo s sproščenim slikanjem predavateljev, ki so se nato skupaj s svojimi radioamaterskimi prijatelji odpravili v gostišče Bučar na kosilo - kmečko pojedino. Tako se je zaključilo še eno, in ne tudi zadnje, zelo uspešno Radioamatersko izobraževalno srečanje.
toplotni šum

WiMAX & OFDM

elektromagnetna kompatibilnost

podelitev priznanj

Krka d.d.

Kobra Šentjernej

Elektrolux

Zavarovalnica Triglav

EVI Črnomelj

MO Novo mesto

Elektro Ljubljana